Miért ajádékozzunk Parker tollat?

Ballagások, diplomaosztók közeledtével sokan tanácstalanul állnak az ajándékozás kérdéséhez. Vajon minek örülne legjobban az ünnepelt? Praktikus, hasznos ajándéknak? Ha igen, akkor van egy ötletünk: Parker toll. Amely nem csak egy toll, hanem egy hűséges társ is lehet a továbbtanuláshoz, munkához. A tulajdonosa nap mint nap használni fogja, mindig vele lesz. Lehet, hogy még egyszer híres zeneszerző válik belőle, mint Puccini, aki a „Bohémélet” című operáját egy Parker tollal írta, vagy a híres író, Sir Arthur Conan Doyle, aki a Sherlock Holmes történeteket is egy Parker Duofold segítségével vetette papírra valamikor 1921-ben. Ki gondolná, hogy a háborús viszályok rendezéséhez is köze volt, hiszen több békeszerződést is Parker tollakkal írtak alá.

PARKER toll rövid története

George Safford Parker megelégelte, hogy a diákjai folyamatosan hozzá fordultak segítségért, amikor elromlott a töltőtolluk. Ugyan is távírást oktató tanárként másodállásban pont ezeket a tollakat értékesítette, segítve John Holland tollakat gyártó cégét. Parker úr úgy gondolta, hogy saját tapasztalatait felhasználva, alkot egy olyan tollat, amely a John Holland Gold Pen Company által készített tollak összes hiányosságát és hibáját kiküszöböli. A gondolatot tett követte, és 1888-ban megalapította a saját gyártó cégét, megszületett a PARKER vállalat, amelyet 1937-ben bekövetkezett haláláig irányított. Mottója: „Készíts jobbat, és az emberek megveszik” igazzá vált, a cége meghatározó tollakat gyártó vállalattá nőtte ki magát.

A legkedveltebb PARKER tollak:

A JOTTER az igazi klasszikus PARKER, amelyet minősége, tartóssága és nagyszerű ár/érték aránya tett világszerte ismertté. A Moholy-Nagy László tervezte modell élénk színeivel és praktikus, egyszerű vonalvezetésével töretlenül népszerű. Az elmúlt 60 évben több mint 850 millió JOTTER-t adtak el világszerte. Golyóstoll, töltőtoll és nyomósiron kivitelben kapható, tetszőlegesen összeállított készletekben, és díszdobozban.

Az IM a forma és a funkcionalitás tökéletes ötvözete. Jellemzője a letisztult vonalvezetés, a komfort és gyakorlatiasság, mindez hagyományos PARKER minőséggel párosulva. Az IM METAL sorozatának színvilágában a visszafogottság és az elegancia tükröződik.Golyóstoll, töltőtoll és roller kivitelben kapható.

Az URBAN modern vonalai, dinamikus megjelenése megfelel a mai fogyasztók igényeinek. Formavilága jellegzetes, szokatlan alakja egyedi jelleggel ruházza fel, minden más íróeszköztől megkülönbözteti. Klasszikus minőség, modern design: az URBAN a felgyorsult életvitel kelléke. Golyóstoll és töltőtoll létezik belőle.

A SONNET, korszerű eleganciájának, finom stílusának és modern kivitelének köszönhetően a PARKER család egyik legsikeresebb tagja. Klasszikus formavilága, alapanyagainak kiváló minősége, rendkívül finom kidolgozottsága, a kézben tartott íróeszköz tökéletes egyensúlya, kényelmes fogása, valamint gyönyörű írásképe teszik a SONNET-et különlegessé. Golyóstoll és töltőtoll kapható belőle.

Parker írószerek nem csak a különleges pillanatokra!

Vissza a bloghoz