Copic Ciao markerek nem csak mangakáknak!

Első ránézésre a Copic Ciao marker egy közönséges, kétvégű filctollnak tűnik. Ennél valójában sokkal több. A manga rajongóinak nem kell bemutatni, hisz nélkülözhetetlen kelléke a hobbijuknak.

Valójában mi is a manga, és mi köze van a Copic Ciao markerhez?

A manga, a képregény japán nyelvű elnevezése. Jelentése: véletlenszerű képek vagy vázlat. Máshol is készülnek a manga stílusában képregények, de az eredeti manga az japán. Alkotóit mangakáknak hívják és komoly művészet alakult ki a manga köré.

A manga az egyéb képregényektől főleg az ábrázolás módjában különbözik. Egy mangát „olvasva” olyan, mintha a képek folyamatosan peregnének, filmszerűen, a mozgás érzetet keltik. Ez a manga lényege, nem feltétlenül a szereplő karakterek külső kinézete mint például a nagy szemek.

Jelenleg Japánban a legnagyobb példányszámban kiadott írásos média, hatalmas kultusza van. Léteznek több száz oldalas kiadványok, kötetekbe foglalva, de rövidebb változatok heti vagy havi újságokban is. Nem csak képregények formájában jelenik meg, hanem a szereplő karakterekkel találkozhatunk különböző kiegészítőkön is pl. ajándéktárgyak, ruházat, iskolaszerek….

A manga behálózta az egész világot. Ahhoz, hogy megértsük a lényeget, a japán történelemmel, kultúrával, szokásaikkal is tisztába kell lennünk. Magyarországon is sok követője van főleg a fiatalok körében. Egy egész művészeti ágazat kezd kialakulni, egy újszerű, izgalmas stílus, amelyhez pont a Copic marker család szorosan kapcsolódik, professzionális filctollakat kínál a kézi rajzolás szabadságát kedvelőknek. A Copic markereken belül a Ciao markerek kimondottan gyerekeknek, iskolásoknak, hobby grafikusoknak készültek és természetesen a Manga-művészeknek. Használják divattervezők, lakberendezők, építészek, animátorok…

Az alkoholbázisú filc két heggyel rendelkezik: a középvastag vágott heggyel pillanatok alatt nagyobb felületeket lehet kialakítani, az ecsetheggyel pedig a finom részleteket kidolgozni.

Miben különbözik a Copic Ciao marker a többi filctől?

Utántölthető, egy adag Copic various ink tintával 17-szer lehet utántölteni, az utántöltő színei egymással is keverhetők, így új színek is létrehozhatók.

Az utántöltésnek köszönhetően gazdaságos, élettartalma hosszú, ami a környezetvédelem szempontjából sem mellékes.

Nagy felületeket színezhetünk vele foltmentesen.

Több réteget egymásra festve sem málik fel a papír, nem szőrösödik ki.

Szinte a ceruzához hasonlóan lehet vele árnyékolni.

A színek keverésével szép képeket lehet alkotni.

Óriási színválaszték (180 féle szín), élénk és különleges, más márkájú filceknél nem található színek.

A blender (színtelen filc) segítségével a színeket össze lehet mosni, illetve árnyalni, kivilágosítani.

Többféle kiszerelésben kapható, például ragyogó színek vagy testszínek, de a legkedveltebb a darabos kiszerelés, hisz mindenki összeállíthatja az igényeinek megfelelő színű filceket.

A rajzoláshoz speciális, markereknek való papír használata ajánlott. A markerpapírok vékonyak, felületük fényes. Extra fehér, klórmentes papír garantálja, hogy a filctollak színei eredetiek lesznek. A papír hátoldalán levő impregnált felület megakadályozza a tinta átütését. Ezzel a filctollak élettartalma is maximálisan kihasználható, mert kevesebb tinta fogy. A papír paraméterei: 70g/m, 50 ív/ tömb, A/4, A/3, A/2 méretekben kapható.

Egy kis ráadás: Art of Maryam Safdar. Maryam Safdar az anime szereplők tulajdonságaival ruházta fel a Disney- hercegnőket. A végeredmény: meszeszép. A tehetséges ilusztrátor egyesítette a Disney karakterek, az anime és a manga iránti szenvedélyét.

További rajzok: facebook/Art of Maryam Safdar

Fotók: Pinterest

Vissza a bloghoz